• Vlokhoven Beestenbende Periode 2

  (0 stemmen)

  Periode 2 van de Zomerschool is van start gegaan. Op maandag en donderdag zijn juf Steffie en meester Willempie er voor de beestenbendegroep. 

  klik voor details
  /upload/2233.gve-zomerschool.jpg
  klik voor details
   
 • Dag 1 - 7 augustus

  Vandaag start de eerste dag van de zomerschool!

  We hebben kennis gemaakt met elkaar en we zijn meteen aan het werk gegaan. We hebben een verhaal gehoord over Aap, Kat, Leeuw en Vogel. Maar vogel heeft geen huis. We willen hem graag helpen. Als we lid worden van de beestenbende, kunnen we vogel en de andere dieren assisteren. We zijn daarom aan de slag gegaan met het maken van maskers. 

  klik voor details
  /upload/5599.Zomerschool Periode 2 BB - Dag 1.jpg
  klik voor details
 • Dag 2 - 10 augustus

  De 2e dag van de zomerschool. De maskers waren niet helemaal klaar, dus hebben we die vandaag afgemaakt. We hebben ze versierd en zijn erg mooi geworden. Ook was het lekker weer dus hebben we fijn buiten kunnen spelen. 

  klik voor details
  /upload/5600.Zomerschool Periode 2 BB - Dag 2.jpg
  klik voor details
 • Dag 3 - 14 augustus

  Eindelijk zijn onze maskers klaar. We zijn nu lid van de beestenbende. We kunnen vogel gaan helpen. In de speelzaal lagen allemaal spullen die door de oom van Leeuw achtergelaten waren. Die spullen konden we goed gebruiken! We hebben mooie hutten gebouwd voor Vogel en zijn familie. 

  klik voor details
  /upload/5601.Zomerschool Periode 2 BB - Dag 3.jpg
  klik voor details
 • Dag 4 - 17 augustus

  Gelukkig kunnen de dieren van de beestenbende slapen in de hutten die we gebouwd hebben. Maar leeuw durft dat eigenlijk niet zo goed. Hij is bang in het donker. Wij zijn niet bang in het donker. Maar als je bang bent, doe je toch gewoon een lampje aan? Je kan ook spelen met schaduwen. We hebben dieren uitgeprikt en daarna hebben we ermee kunnen spelen met behulp van een zaklamp. 

  klik voor details
  /upload/5602.Zomerschool Periode 2 BB - Dag 4.jpg
  klik voor details
 • Dag 5 - 21 augustus

  Vandaag zijn we naar de ontdekfabriek geweest! We werden opgehaald door 2 busjes en zijn naar Strijp S gereden. 

  We gingen een filmpje kijken over Droney en zijn vriendjes van de beestenbende. Daarna mochten we de ontdekfabriek gaan verkennen. We hebben een olifantje gemaakt waarmee je via een rietje een balletje kon hooghouden. Ook hebben we buiten met water gespeeld. 

  klik voor details
  /upload/5603.Zomerschool Periode 2 BB - Dag 5 Ontdekfabriek.jpg
  klik voor details
 • Dag 6 - 24 augustus

  Vandaag is het alweer de laatste dag van de zomerschool. 

  We hadden een verhaaltje gehoord over Kat. Zij vond het niet leuk om nat te worden en met water te spelen. Wij vinden dat wel leuk. We hebben op de tegels kunnen verven met water. En in de grote waterbak gingen we raden of een voorwerp bleef drijven. Daarna hebben we bellen geblazen en gespeeld met een grote douchemachine. 

  klik voor details
  /upload/5604.Zomerschool Periode 2 BB - Dag 6.jpg
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2021