• Grasrijk periode 2 beestenbende dag 1

  (2 stemmen)

  Wat was het toch een drukke maar gezellige dag. Als eerst hebben we naar het verhaal van de beestebende geluisterd. Daarna hebben we maskers geschilderd. De verf zat overal. Ook zijn we nog naar buiten geweest. Het zonnetje scheen heerlijk! Als laatst hebben we een boekje gelezen en naar een filmpje gekeken. 

  klik voor details
  /upload/2230.Dag 1.JPG
  klik voor details
   
 • Grasrijk periode 2 beestenbende dag 2

  Vandaag hebben we de maskers afgemaakt. Met allerlei materialen hebben we ze versierd. Ze zijn prachtig geworden! Na het verhaal zijn we met de dieren gaan spelen. Zo vonden we olifanten in allerlei kleuren. Samen hebben we de kleuren geoefend door een voor een een olifant te kiezen en de kleur op te noemen. Daarnaast hebben we vandaag ook allerlei kring spelletjes gedaan. Zo hebben we ik zie ik zie en tik tik wie ben ik gespeeld. Om de dag af te sluiten hebben we een dierenboek gelezen. Er stonden allerlei dieren in. Groot, klein, eng en lief.

  klik voor details
  /upload/5455.Dag 2.JPG
  klik voor details
 • Grasrijk periode 2 beestenbende dag 3

  Ook vandaag hebben we het heel leuk gehad. Zo begonnen we met een verhaal. De dieren in het verhaal willen een huttenhuis voor vogel maken. Nadat we allerlei materialen in de ruimte gevonden hadden gingen we aan de slag. Uiteindelijk hebben we een hele mooie hut gemaakt waar we samen gezellig in gespeeld hebben. De kinderen hebben goed hun best gedaan! Daarnaast hebben we vandaag ook allerlei spelletjes gedaan. Zo moesten we dierengeluiden raden en allerlei dieren zoeken die zichzelf verstopt hadden. Omdat het mooi weer was is het niet zo gek dat we ook lekker buitengespeeld hebben. Als laatst hebben we nog liedjes gezongen en getekend.

  klik voor details
  /upload/5514.IMG_1591.JPG
  klik voor details
 • Grasrijk periode 2 beestenbende dag 4

  Wat hebben we toch veel gedaan vandaag! Naar aanleiding van het verhaal zijn we aan de slag gegaan met licht, donker en schaduwen. Als eerst hebben we het donker gemaakt in het lokaal. Op het begin was dit heel spannend. Gelukkig hadden we een aantal zaklampen waar je vanalles mee kan doen. Je kan met je handen dieren maken, gekke bekken trekken en met gekleurd folie kleuren op de muur maken. Lekker ontdekken met voorwerpen en materialen. Daarnaast hebben we vandaag ook verschillende dieren getekend die op onze dierenmuur kwamen. Hij hangt al aardig vol! Buitenspelen zat er helaas vandaag niet in omdat het regende. Gelukkig was er binnen vanalles te doen zoals stempelen, dieren sorteren en puzzelen. 

  klik voor details
  /upload/5563.IMG_1832.JPG
  klik voor details
 • Grasrijk periode 2 beestenbende dag 5

  Eindelijk naar de ontdekfabriek! Daar hebben we lang naar uitgekeken zeg. Alleen al met de taxi naar de ontdekfabriek toe gaan was een heel avontuur. De kinderen vonden het enorm spannend. Eenmaal aangekomen begonnen we de dag met een film over een drone. Na de film was het tijd om wat lekkers te eten. Toen onze buikjes vol zaten mochten we lekker gaan spelen. Er was zoveel te zien en te doen. Met de blokken spelen is altijd een van de favoriete bezigheden. Ook domino vonden ze heel leuk. Het was nog een heel karwei om alle blokjes rechtop te houden. Omdat het mooi weer was konden we ook lekker met water kliederen. 

  klik voor details
  /upload/5607.image2.JPG
  klik voor details
 • Grasrijk periode 2 beestenbende dag 5

  Er was zoveel te zien en te doen dat we nog meer foto's hebben! Het greenscreen was een van de favoriete dingen die bij de ontdekfabriek te doen waren. De kinderen vonden het raar maar ook heel grappig. Met het mooie weer konden we haast niet anders dan lekker buitenspelen. Buiten kon je met water spelen, schommelen of lekker klimmen. Met z'n alle zijn we op het dak van een container geklommen. Wat was dat hoog! Met gemak klommen alle kinderen naar boven terwijl de juf trillende handen had. Ook de 3D printer vonden de kinderen heel interessant. Het duurde even voordat hij iets geprint had maar de kinderen konden er minutenlang naar staren. Als laatst hebben we gevlogen. Nou ja, bijna dan. Samen zaten we in een bak die met een knop ging zweven. Daarna was het tijd om naar huis te gaan. Moe maar voldaan! 

  klik voor details
  /upload/5608.image1.JPG
  klik voor details
 • Grasrijk periode 2 beestenbende dag 6

  De laatste dag van de zomerschool is alweer aangebroken. Wat jammer! Natuurlijk begonnen we de dag met een verhaal. In het verhaal was te lezen dat Kat niet in bad wil. Katten houden namelijk niet van water. Gelukkig de kinderen wel! Met water spelen is toch wel een van de leukste dingen. Met allerlei materialen zoals maatbekers, emmers en rietjes mochten de kinderen lekker ontdekken. Bubbels maken vonden ze natuurlijk het leukst. Daarna zijn we buiten met water aan de slag gegaan. Het weer was hier perfect voor. Zo hebben we met water op de tegels getekend. Eenmaal binnen hebben we ook nog met verf geschilderd. Samen moesten de kinderen een grote slang inkleuren. Tijdens het vrij spelen hebben de kinderen ook nog samen een boederij gemaakt voor alle dieren van de beestenbende. Als laatst hebben we de dag afgesloten met een experiment. De kinderen mochten het papier met water mengen. Het water kreeg dezelfde kleur als het papier. Raar maar wel mooi. Dat was alweer de laatste activiteit. We hebben allemaal enorm genoten!

  klik voor details
  /upload/5609.IMG_2001.JPG
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2021