• Vlokhoven periode 2 Afrika/Zonnewiel dag 1

  (1 stem)

  De eerste dag van de zomerschool is van start gegaan. Als eerst hebben we elkaar leren kennen. Daarna hebben we een verhaal gelezen over Jabali en Afrikaans speelgoed. De kinderen moesten vervolgens een werkplaats tekenen. En wat kunnen ze dat goed! Natuurlijk is er ook tijd om lekker te bewegen. In de speelzaal hebben we verschillende spelletjes gedaan. Naast alle drukke activiteiten is er ook plaats voor wat rustigs. De kinderen konden op adem komen tijdens het film kijken. Daarna was de dag alweer voorbij. Dat ging snel!

  klik voor details
  /upload/2229.IMG_1478.JPG
  klik voor details
   
 • Vlokhoven periode 2 Afrika/Zonnewiel dag 6

  Aan alle leuke dingen komt helaas ook een eind. Het is de laatste dag van de zomerschool. Samen hebben we besloten dat we het leuk gaan afsluiten. Zo hebben we de groep verdeeld in twee teams. Samen moesten ze een zo hoog mogelijk bouwwerk maken. Het materiaal dat daarbij gebruikt werd moesten ze daarnaast zelf gaan zoeken. De teams hadden drie kwartier te tijd om zoveel mogelijk spullen te verzamelen. Flessen, dozen, takken en bakken. Er werd vanalles gebruikt! Wat zijn ze toch creatief. De teams hadden een half uur de tijd om het bouwwerk zo hoog mogelijk te maken. Een paar seconde voor tijd viel het bouwwerk van team 2 helaas om waardoor team 1 won! Zij mochten dus bepalen wat we de rest van de middag zouden doen. We hebben onder andere gedanst, bootcamp gedaan en gevoetbald. Na het voetballen was het dan toch echt tijd om afscheid te nemen. Het deed ons goed om te horen dat de kinderen het leuk hebben gehad. Wij hebben het namelijk ook heel leuk gehad!

  klik voor details
  /upload/5680.IMG_2046.JPG
  klik voor details
 • Vlokhoven periode 2 Afrika/Zonnewiel dag 2

  De tweede dag was ook weer een drukke maar leuke dag. Als eerst hebben we geknutseld. Zo zijn we begonnen met het maken van een instrument. De kinderen gingen direct aan de slag. Na het timmeren moesten de dopjes geschilderd worden. De volgende keer gaan we verder met het maken van de instrumenten. Daarnaast hebben we nog een leuk spel gedaan. Zo deden we de 'try not to laugh challenge'. De kinderen mochten niet om grappige filmpjes lachen. Dat was moeilijk! Na het spel kwam er nog een sportinstructeur om een bootcamples te geven. Hij heeft ons flink laten zweten! Daarna was de dag alweer voorbij. Dat ging snel!

  klik voor details
  /upload/5515.IMG_1563.JPG
  klik voor details
 • Vlokhoven periode 2 Afrika/Zonnewiel dag 3

  De dag begon met het afmaken van onze muziekinstrumenten. Dat was nog een hele klus! Gelukkig hielp iedereen elkaar goed als ze het niet meer wisten. Omdat het mooi was hebben we ook veel buiten gespeeld. Lekker even voetballen, tikkertje spelen of aan het duikelrek hangen. Na wat gegeten en gedronken te hebben splitsten we onszelf op in twee groepen. De ene groep ging in de gymzaal spelletjes doen en de anderen groep ging een xylofoon maken. De dag werd afgesloten met een wandeling en een welverdiend ijsje. 

  klik voor details
  /upload/5564.IMG_1647.JPG
  klik voor details
 • Vlokhoven periode 2 Afrika/Zonnewiel dag 4

  Vandaag was het dan eindelijk zo ver: naar de ontdekfabriek! De kinderen hadden het er al weken over. De dag werd afgetrapt met een film. Vervolgens mochten de kinderen zelf een eigen uitvinding tekenen. De een verzon een automatische borden uitwisser en de ander verzon een robot die alles voor je doet. Die ontwerpen mochten ze later op de dag presenteren op een echt green screen. Het werd opgenomen zodat het later bij de ontdekfabriek nog eens bekeken kan worden. Daarnaast hebben de kinderen ook lekker buitengespeeld. De grote schommels waren erg leuk en wat kun je daar hoog mee! Binnen werden er allerlei andere activiteiten gedaan. Denk hierbij aan een letter printen met de 3D printer, een eigen dier van piepschuim snijden of van oude apparaten je eigen uitvinding maken. Er was zoveel te doen en te zien! We hebben het erg leuk gehad.

  klik voor details
  /upload/5565.IMG_1841.JPG
  klik voor details
 • Vlokhoven periode 2 Afrika/Zonnewiel dag 5

  Het was maar liefst 25 graden vandaag. Niet zo gek dat we vandaag veel buiten waren. Lekker voetballen, tikkertje spelen of wedstrijdje rennen. Ook de activiteit van vandaag hebben we buiten uitgevoerd. Met ijzerdraad hebben we een hagedis gemaakt. Dat was een heel karwei! Natuurlijk is er ook tijd om even bij te komen. Tijdens het eten en drinken heeft Steffi nog een mooi geschiedenis lesje gegeven. Naar aanleiding van de lichtjesroute die dwars door Vlokhoven loopt hebben we het over de achtergrond gehad. Iedereen zat aandachtig te luisteren. Na het eten en drinken hebben we nog een aantal spelletjes in de gymzaal gedaan. Je raad het al trefbal zat er natuurlijk ook bij. Maar met dit warme weer moeten we uiteraard ook rusten. Na de try not to laugh challenge hebben we een potje bingo gedaan. Om de dag af te sluiten speelden de kinderen zoals gewoonlijk pictionary. 

  klik voor details
  /upload/5610.image3.JPG
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2021