• Vlokhoven periode 2 - Beestenbende

  (0 stemmen)
  klik voor details
  /upload/2228.images.jpg
  klik voor details
   
 • Dag 1

  We zijn van start! De kinderen van de beestenbende begonnen met spelen in de hoeken, daarna zijn we met z'n allen in de kring gaan staan en hebben we ons aan elkaar voorgesteld. Dit deden we door door een hoepel heen te stappen en onze naam te zeggen. Daarna gingen we luisteren naar het verhaal van de Beestenbende, over aap, kat, leeuw en vogel, die samen een club hebben. Ook wij zijn lid geworden van die club, we hebben dierenmaskers geknutseld! Na het fruit eten hebben we ook nog in de hoeken en buiten gespeeld. We sloten de dag af in de speelzaal, waar we een tikspelletje speelden. 

  klik voor details
  /upload/5453.IMG_20170810_091342.jpg
  klik voor details
 • Dag 2

  We begonnen de dag met spelen in de hoeken, daarna luisterden we naar het verhaal over de beestenbende. Daarna gingen we ons dierenmasker verder versieren. De kinderen waren erg enthousiast. Toen we klaar waren met ons dierenmasker, zijn we fruit gaan eten. Onder het fruiteten hebben we een spelletje gedaan: 'ik zie, ik zie, wat jij niet ziet...' De kinderen oefenden zo met kleuren. Daarna zijn we van het mooie weer gaan genieten, lekker naar buiten met z'n allen! De kinderen hebben een renwedstrijd gehouden op de nieuwe renbaan. Verder hebben ze touwtje gesprongen, gefietst, muziek geluisterd en met het zand gespeeld. Daarna was het alweer bijna tijd om naar huis te gaan. De kinderen mochten de gemaakte tekeningen en maskers mee naar huis nemen. De ochtend is omgevlogen!

  klik voor details
  /upload/5458.IMG_20170811_121436.jpg
  klik voor details
 • Dag 3

  Vanmorgen hebben wij het verhaal verteld van de beestenbende. Het ging over schaduwmonsters, die geen echte monsters zijn, maar gemaakt worden door het licht. Helaas was het bewolkt en konden we de schaduwen niet buiten laten zien. Met behulp van de diaprojector konden we in de gang, waar het donker was, wel met schaduwen spelen. De kinderen mochten allemaal een dier uitbeelden met hun handen (bv een vogel, krokodil of vlinder). De kinderen moesten ook aan de hand van de schaduw van een voorwerp raden wat het voorwerk was. Met gekleurd plastic konden de kinderen ook zien dat je met 2 kleuren ook 1 kleur kon maken, bv rood en blauw werd paars. Of dat de schaduw groter of kleiner gemaakt kon worden. De kinderen vonden het ook leuk om op de muziek te dansen en zakdoekje leggen te spelen. We hebben van de schaduw van de kinderen een tekening op een groot vel getekend. Voor de kinderen was het niet gemakkelijk om heel stil te blijven staan, maar ze vonden het resultaat wel leuk. Voordat wij het in de gaten hadden, was het weer tijd om naar huis te gaan. De kinderen zijn weer actief geweest.

  klik voor details
  /upload/5497.IMG_20170815_130024.jpg
  klik voor details
 • Dag 4

  Vandaag gingen we nog niet naar de Ontdekfabriek, wij hadden ons vergist. We hebben naar het verhaal van de Beestenbende geluisterd. Ondertussen deden wij ook een spelletje. Bijvoorbeeld over vormen, zoek een vierkant of cirkel in de klas, de kinderen konden de vormen goed terugvinden. Daarna was het weer tijd om fruit te eten en sap te drinken. Het was vandaag regenachtig dus zijn we naar de speelzaal gegaan en hebben daar een aantal spellen met de kinderen gedaan. Hierna gingen wij een knutselwerk doen. Ze maakten een tekening, waarna ze dit mochten uitprikken en werd het op een rol geplakt, wat ze verder mochten versieren. Daarna nog even spelen en opruimen, toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.

  klik voor details
  /upload/5530.IMG_20170818_125258.jpg
  klik voor details
 • Dag 5

  Vandaag gaan we de ontdekfabriek ontdekken. De kinderen waren enthousiast. In de taxi praatten ze veel over de ontdekfabriek. Bij de ontdekfabriek gingen we eerst een leuke film over de Beestenbende kijken. De kinderen zaten stil naar de film te kijken. Daarna werden wij door Roy rondgeleid om te kijken wat er allemaal te doen was. We gingen eerst sapdrinken en fruit eten en appelspaghetti maken en proeven (gemaakt met een appelschilmachine), daarna wilden de kinderen allemaal een dier knutselen. Daar waren we veel tijd mee kwijt omdat ze veel handelingen moesten doen voor een mooi resultaat. We hebben daardoor heel weinig kans gekregen om echt te spelen in de ontdekfabriek. Het is zeker de moeite waard om met uw kind nog een keer naar de ontdekfabriek te gaan om te zien wat er allemaal te doen is. Vrijdag alweer de laatste dag van de zomerschool.

  klik voor details
  /upload/5567.IMG_20170822_124711.jpg
  klik voor details
 • Dag 5 deel 2

  klik voor details
  /upload/5568.IMG_20170822_124855.jpg
  klik voor details
 • Dag 6

  Vandaag alweer de laatste dag van de zomerschool. In het verhaal wat wij vertellen gaat het over een douchemachine. We hebben ook een douchemachine gemaakt, die ze buiten allemaal mogen uitproberen. Ook gaan we kijken naar dingen die blijven drijven op het water of gaan zinken in het water. De meeste kinderen konden goed aangeven of dat iets bleef drijven of ging zinken. Na het fruit eten en sapdrinken, hadden wij als verrassing dat we naar het winkelcentrum liepen om een lekker ijsje te gaan eten. Dat smaakte goed. Op school zijn we buiten blijven spelen en hebben wij ook nog bij de grotere kinderen gekeken, die met een opdracht bezig waren. Bij het limonade drinken mocht nog iedereen zijn of haar naam schrijven op het diploma. Een laatste foto nog van iedereen met het diploma en toen was het tijd om weer naar huis te gaan. Fijne tijd op school weer voor iedereen namens Fabienne en Anneke.

  klik voor details
  /upload/5611.IMG_20170825_132738.jpg
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2021