• Zomerschool Fellenoord, 2e periode

  (0 stemmen)
  klik voor details
  /upload/2225.WhatsApp Image 2017-08-07 at 19.58.56.jpeg
  klik voor details
   
 • Beestenbende dag 6

  Vandaag was alweer de laatste dag van de zomerschool. Het verhaal van vandaag ging over kat die niet in bad wil. We hebben zelf ook veel met water gedaan. Eerst hebben we geleerd wat het verschil is tussen drijven en zinken. Daarna hebben we buiten met de douchemachine gespeeld, met water op de tegels geverfd en zijn de kinderen mooi geschminkt. Omdat het zo'n mooi weer was, hebben we ook nog ijsjes gegeten!

  klik voor details
  /upload/5681.photo_2017-08-29_15-27-43.jpg
  klik voor details
 • Afrika di/vrij dag 6

  We hebben vandaag extra veel leuke dingen gedaan, omdat het alweer de laatste dag van de zomerschool was. 's Ochtends hebben we gewerkt aan de uitvindingen voor de tentoonstelling en een vliegtuigvouwwedstrijd gehouden. 's Middags hebben we bingo gespeeld en ijsjes gegeten. Helaas is de zomerschool nu weer voorbij!

  klik voor details
  /upload/5682.photo_2017-08-29_15-33-20.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende dag 1

  Vandaag was de eerste dag van de zomerschool. Sommige kinderen vonden het even spannend, maar dit was gelukkig snel over. Eerst hebben we een kennismakingsspel gespeeld, omdat de meeste kinderen elkaar nog niet kenden. Daarna heeft juf Elke het eerste verhaal over de Beestenbende voorgelezen. De verhalen gaan over kinderen die zich verkleden als dieren. Hierna hebben we fruit gegeten en iets gedronken en nog een tijdje buiten gespeeld. Aan het einde van de ochtend zijn we begonnen met het maken van dierenmaskers, zodat we allemaal lid kunnen worden van de Beestenbende. De eerste dag is voorbij gevlogen!

  klik voor details
  /upload/5440.WhatsApp Image 2017-08-07 at 20.04.28.jpeg
  klik voor details
 • Afrika di/vrij dag 1

  Vandaag is weer een groep enthousiaste kinderen gestart met de zomerschool. We zijn de dag begonnen met een kennismakingsspel in de gymzaal. De meeste kinderen kennen elkaar al langer, dus het leren van de namen was snel gedaan. Na het kennismaken hebben we een fruitpauze gehouden en zijn we naar buiten gegaan om te genieten van het mooie weer. Daarna heeft juf Elke het eerste verhaal over Jabali voorgelezen. Jabali woont in Afrika en maakt zijn eigen speelgoed en muziekinstrumenten. Dat kunnen wij natuurlijk ook! Na de lunchpauze hebben de kinderen een eigen 'shaker' gemaakt. De eerste dag van de zomerschool was erg geslaagd!

  klik voor details
  /upload/5452.photo_2017-08-13_13-24-02.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende dag 2

  Vandaag zijn we verdergegaan met het verhaal over de Beestenbende. Afgelopen maandag waren we al begonnen met het knippen en prikken van de dierenmaskers, zodat we allemaal lid kunnen worden van de Beestenbende. Vandaag hebben we de maskers geverfd en de volgende keer gaan we ze verder versieren. We hebben ook veel gespeeld in de gymzaal. Op een parcour hebben we wedstrijdjes gehouden wie het eerst over de blokken heen kon stappen, door de hoepel heen kon en over de balk kon lopen. We hebben alweer zin in de volgende keer!

  klik voor details
  /upload/5491.photo_2017-08-13_13-20-22.jpg
  klik voor details
 • Afrika di/vrij dag 2

  De kleine groep van de eerste dag is vandaag uitgebreid met vier nieuwe kinderen. 's Ochtends zijn we buiten geweest en verdergegaan met het verhaal over Jabali. Jabali maakt in het verhaal zijn eigen xylofoon. 's Middags hebben wij ook een xylofoon gemaakt, door glazen potten en flessen op toonhoogte te sorteren. Ook is er nog een bootcamptrainer langsgekomen. Hij heeft een les gegeven waarbij veel gerend is en alle spieren goed zijn getraind. Volgende keer gaan we weer verder met de verhalen over Afrika.

  klik voor details
  /upload/5492.photo_2017-08-13_13-39-48.jpg
  klik voor details
 • Afrika di/vrij xylofoon

  klik voor details
  /upload/5493.photo_2017-08-13_13-41-11.jpg
  klik voor details
 • Afrika di/vrij bootcamp

  klik voor details
  /upload/5494.photo_2017-08-13_13-42-09.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende dag 3

  Na even gespeeld te hebben zijn we verdergegaan met het verhaal over de Beestenbende. De Beestenbende is druk bezig met het bouwen van een huis voor vogel en zijn familie. Wij zijn ondertussen ook bijna klaar om lid te worden van de Beestenbende. We hebben de dierenmaskers vandaag mooi versierd door er van alles op te lijmen. Zodra de lijm droog is zijn ze helemaal klaar. We hebben ook nog binnen en buiten gespeeld en geluisterd naar het verhaal over rupsje nooitgenoeg. We zijn alweer op de helft van de zomerschool!

  klik voor details
  /upload/5520.photo_2017-08-16_17-17-41.jpg
  klik voor details
 • Afrika di/vrij dag 3

  We hebben vandaag geluisterd naar het laatste verhaal over Jabali. Jabali heeft zijn eigen speelgoedvrachtwagen gemaakt. We hebben zelf ook een hoop geknutseld, met papier, glitters, wol en lijm. Ook hebben we deze keer een xylofoon gemaakt van potjes met verschillende hoeveelheden water erin. Het water hebben we gekleurd met crepepapier. Natuurlijk hebben we ook in de gymzaal en buiten gespeeld en ijsjes gegeten. De volgende keer gaan we met zijn allen naar de Ontdekfabriek.

  klik voor details
  /upload/5521.photo_2017-08-16_18-24-20.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende dag 4

  We hebben vandaag heel veel gedaan. Na het luisteren naar het voorleesverhaal hebben we in groepjes het huttenhuis van vogel bekeken. Om iets te kunnen zien in het donkere huis van vogel hebben we zaklampen gebruikt. Met de zaklampen hebben we ook schaduwfiguren gemaakt en verschillende kleuren folie bekeken. Na het fruit eten hebben we gespeeld in de gymzaal en de maskers afgemaakt. Ook hebben we nog geluisterd naar het verhaal over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. De volgende keer gaan we naar de Ontdekfabriek!

  klik voor details
  /upload/5527.photo_2017-08-17_15-59-19.jpg
  klik voor details
 • Afrika di/vrij dag 4

  Deze keer zijn we naar de Ontdekfabriek geweest. Bij de Ontdekfabriek hebben we de film gekeken over Jabali en eigen uitvindingen bedacht. Onze eigen uitvindingen hebben we gepresenteerd bij het green screen. Dit was erg leuk! Tussendoor hadden we genoeg tijd om van alles te knutselen en ontdekken. Sommige kinderen hebben een balanceerbeest gemaakt met piepschiem, of een dolfijn bestuurd! Op school gaan we de laatste week verder werken aan onze uitvindingen.

  klik voor details
  /upload/5583.photo_2017-08-23_09-51-55.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende dag 5

  Vanmorgen was het even een beetje spannend, want de wethouder van jeugd en onderwijs kwam kijken in ons lokaal. Daarnaast zouden we vandaag ook nog naar de Ontdekfabriek gaan! Om kwart voor tien werden we opgehaald door een grote taxi. Bij de Ontdekfabriek hebben we een film gekeken over de Beestenbende. Daarna hebben we fruit gegeten en een balanceerbeest gemaakt van piepschuim. We hebben ook nog buiten gespeeld op de schommels en met water en binnen gespeeld met lego en de bestuurbare dolfijn. Nu nog maar een keer tot de zomerschool helaas weer voorbij is. 

  klik voor details
  /upload/5584.photo_2017-08-23_10-06-39.jpg
  klik voor details
 • Afrika di/vrij dag 5

  De laatste week van de zomerschool is alweer begonnen. Veel juffen en meesters waren vandaag al op school om voorbereidingen te treffen voor het komende schooljaar. Ondertussen hebben wij nog druk geknutseld en gespeeld. 's Ochtends hebben we een verhaal geschreven of stripverhaal gemaakt en 's middags zijn we begonnen met het maken van een salamder. Vrijdag gaan we de salamander verder afmaken en werken aan onze uitvindingen.

  klik voor details
  /upload/5585.photo_2017-08-23_10-16-33.jpg
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2021