• Grasrijk periode 2 - Afrika

  (0 stemmen)
  klik voor details
  /upload/2222.images.jpg
  klik voor details
   
 • Dag 1

  Vanmorgen met elkaar kennisgemaakt, een aantal kinderen kent elkaar al van school. Wij zijn begonnen met het vertellen van het verhaal van Iris en Jabali, die in Afrika wonen. Iris ging bij Jabali in zijn werkplaats kijken, waar hij muziekinstrumenten maakt. We hebben een met z'n allen een Woordweb gemaakt. De kinderen mochten opschrijven aan welke woorden ze dachten bij het woord Afrika(ans) speelgoed. Er zaten leuke woorden tussen bv tol, fluit, lamp, voetbal, enz. Na het fruit eten en sapdrinken gingen we lekker naar buiten, want het was prachtig weer. Na het buitenspelen, wat ze heel leuk samen deden, gingen we binnen een tekening maken van de werkplaats uit het verhaal en deze tekening versieren. De kinderen wilden daarna weer naar buiten en daar hebben we nog sap gedronken en koekjes gegeten. Daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan.

  klik voor details
  /upload/5430.IMG_20170807_151103.jpg
  klik voor details
 • Dag 2

  Wat hadden we vandaag een druk programma! We zijn begonnen met het maken van een shaker (een zelfgemaakt muziekinstrument). Omdat we dit niet allemaal tegelijk konden doen, hebben we ondertussen buiten spelletjes gespeeld. Om 10.30 uur gingen we fruit eten. Tijdens het fruit eten deden we een fluister spelletje, dat bleek moeilijker dan verwacht! We bespraken het spreekwoord: 'het gaat rond als een lopend vuurtje'. Na het fruit eten maakten we onze shaker verder af. Om 12.00 uur gingen we lunchen. We keken naar het jeugdjournaal. We speelden levend memory en om 13.00 kwam de sportdocent om een bootcamp te geven. We werden getraind als echte soldaten! Daarna hebben we nog 'galgje' (een woordspel) gedaan en hebben we gelezen uit ons nieuwe zwerfboek, dat we mee naar huis mochten nemen. 

  klik voor details
  /upload/5454.IMG_20170810_152613.jpg
  klik voor details
 • Dag 3

  Vanmorgen hebben wij eerst verteld wat wij in het weekend gedaan hebben. De kinderen mochten daarna luisteren naar het verhaal van Iris en Jabali. Zij gingen een xylofoon maken. Op internet hebben wij ook gekeken naar onder andere een flessenorkest. Na het verhaal, gingen wij ook met glazen potjes en gekleurd papier een xylofoon maken. Iedereen mocht een potje vullen met water en een gekleurd papiertje. Er werden verschillende afmetingen in de glazen gedaan, zodat we verschillende klanken konden horen. We gingen de potjes op volgorde zetten van hoge tonen naar lage tonen. Iedereen mocht een liedje spelen op onze eigen gemaakte xylofoon. Bv vader Jakob. Na het fruit eten gingen we lekker naar buiten. Om 12 uur hebben we boterhammen gegeten en daarna mochten de kinderen proberen om een hagedis te maken van draad, die maken wij de volgende keer af. Als verrassing zijn we met de kinderen naar het winkelcentrum gelopen om een ijsje te eten. Toen we terugkwamen hebben ze nog even buitengespeeld tot dat het bijna tijd was om naar huis te gaan. De andere werkjes mochten vandaag mee naar huis. Donderdag gaan we kijken bij de ontdekfabriek.

  klik voor details
  /upload/5495.IMG_20170814_143332.jpg
  klik voor details
 • Dag 4

  Vandaag waren wij de hele dag in de Ontdekfabriek. We werden met 2 taxi's opgehaald om naar StrijpS te gaan. Daar werden we ontvangen met ranja en gingen wij de film van Iris en Jabali, uit onze voorleesverhalen, kijken. De kinderen herkenden het verhaal goed, waar wij het ook over gehad hebben. We gingen fruit eten en iedereen mocht een keer draaien aan de appelschilmachine. Daarna mochten zij een uitvinding bedenken van iets wat nog niet bestaat. Daar kwamen hele leuke tekeningen uit. Met deze tekeningen werd er op het Greenscreen een film met de professor gemaakt. En de kinderen gingen hun uitvinding in elkaar knutselen van het afvalmateriaal wat er lag. Hier maakten ze leuke dingen van, heel creatief. Het filmpje en de uitvinding zelf krijgen de ouders te zien op de tentoonstellingsdag van 26 augustus in de Ontdekfabriek. De kinderen mochten nog andere dingen knutselen of gaan ontdekken wat je nog meer kunt doen in de Ontdekfabriek. Rond half 3 kwam de taxi alweer om ons terug naar school te brengen.

  klik voor details
  /upload/5523.IMG_20170817_150501.jpg
  klik voor details
 • Dag 4 - deel 2

  klik voor details
  /upload/5524.IMG_20170817_150706.jpg
  klik voor details
 • Dag 5

  Elk kind mocht vanmorgen vertellen over zijn of haar weekend, wat ze gedaan hadden. Bij het fruit eten, wilden ze graag het fluisterspel spelen. Het blijkt niet gemakkelijk te zijn om goed te luisteren, wat de ander zegt. Er kwamen soms grappige zinnen uit. Hierna gingen we de hagedissen afmaken. Dat ging de kinderen redelijk goed af. Toen was het tijd om van het mooie weer buiten te genieten. Om 12 uur was het lunchtijd en tijd om naar het jeugdjournaal te kijken. We hadden nog een knutselopdracht. Ze mochten een dromenvanger maken, met het materiaal wat wij hadden. Daar kwamen soms creatieve dingen uit. Na al het harde werken, was het weer tijd om lekker buiten te gaan spelen, totdat het tijd was om naar huis te gaan.

  klik voor details
  /upload/5566.IMG_20170821_145348.jpg
  klik voor details
 • Dag 6

  Helaas vandaag de laatste dag van de zomerschool. Tijd voor een quiz. De kinderen werden in 2 groepen gedeeld en mochten per groep 20 vragen beantwoorden over de afgelopen 3 weken bij de zomerschool. De kinderen konden heel veel vragen beantwoorden, het ging gelijk op. Daarna fruit en sap en kozen alle kinderen iets uit om een salade van te maken voor bij de lunch. We gingen daarna naar de supermarkt om onze boodschappen te halen. In de klas hebben we samen de salade gesneden en gemengd en zijn wij het buiten bij de speeltuin gaan picknicken. Het was heerlijk weer, dus gingen de kinderen lekker samenspelen in de speeltuin. Toen het bijna tijd was zijn we nog wat gaan drinken en was het tijd om afscheid te nemen. Aanstaande zaterdag is het nog diploma-uitreiking in de ontdekfabriek in StrijpS en mogen ze ook hun gemaakte uitvinding mee naar huis nemen. Veel succes op school allemaal en tot ziens.

  klik voor details
  /upload/5598.IMG_20170824_154747.jpg
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2021