• Zomerschool Fellenoord (dinsdag + vrijdag)

  (0 stemmen)
  klik voor details
  /upload/2207.zomer.jpg
  klik voor details
   
 • dag 5 fellenoord

  Vandaag zijn we de dag begonnen met het afmaken van de uitvindingen. Deze zijn nu helemaal klaar voor de tentoonstelling! Daarna zijn de kinderen Afrikaans speelgoed gaan maken; namelijk hagedissen van ijzerdraad, touw en verpakkingsmateriaal. De kinderen van de zonnewielgroep hebben een gave windmolen gemaakt. We hebben de dag fijn afgesloten met 10 tellen in de rimboe.

  klik voor details
  /upload/5396.IMG_7288.JPG
  klik voor details
 • Dag 6 Fellenoord

  Vandaag wilden we naar de Philips speeltuin gaan maar helaas zagen we dat deze pas later op de dag open was. We zijn weer terug naar school gelopen en hebben daar leuke spelletjes in de gymzaal gedaan. Ondertussen ook nog wat fruit en boterhammen gegeten. Daarna zijn we weer naar de Philips speeltuin gelopen en hebben ze ontzettend fijn gespeeld. Van hoge glijbanen afgegaan, spelen met water en veel gelachen op de wipwap. Het was een geweldige laatste dag, gelukkig zien ze elkaar nog bij de tentoonstelling.

  klik voor details
  /upload/5423.image.jpeg
  klik voor details
 • Fellenoord dag 1

  Wat hadden we een leuke dag vandaag op Fellenoord! We hebben eerst kennis gemaakt met elkaar door middel van een spinnenweb. Daarna hebben we kennisgemaakt met het verhaal van Jabali in Afrika en het Zonnewiel.

  Na het verhaal zijn we aan de slag gegaan met de activiteiten. Een aantal kinderen hebben een afrikaans muziekinstrument gemaakt, de shaker. Ook hebben een aantal kinderen een zonnetoren gemaakt die draait op zonne energie. 

  Verder hebben we lekker buiten gespeeld in dit mooie weer en hebben we de dag fijn afgesloten. We hebben nu al zin in vrijdag!

  klik voor details
  /upload/5230.IMG_6884.JPG
  klik voor details
 • dag 2 fellenoord

  Weer een leuke dag op Fellenoord. Vandaag begonnen we de dag sportief met een bootcamp. Ze hebben tijdens het sporten leren samenwerken en waren daarna erg moe. Gelukkig kregen ze weer energie van een lekker glaasje limonade en wat fruit! Daarna zijn we verder gegaan met het verhaal van Jabali en Iris en Afrika en hebben ontdekt dat we met water en glazen potjes zelf een xylofoon kunnen maken, super gaaf! De andere groep is verder gegaan met het zonnenwiel verhaal. Daar vertelde Jehad het volgende over; "We hebben naar een verhaal geluisterd over Sibrand die in een zoutfabriek was. Daarna hebben heel veel proefjes gedaan en een lekker ijsje gegeten. Het was super leuk!" Ook hebben we nog Afrikaanse kettingen en maskers geschilderd die jullie zullen zien tijdens de tentoonstelling in de ontdekfabriek. We hebben de dag afgesloten met het 'ballenspel' wat Yassin aan ons heeft uitgelegd.

  klik voor details
  /upload/5289.fellen.png
  klik voor details
 • Dag 3 fellenoord

  Vandaag zijn we met zijn alle naar de ontdekfabriek gegaan. We zijn begonnen met de film van Jabali en Iris en Afrika. Na de film zijn we uitvindingen gaan bedenken. Deze hebben ze getekend en zijn ontzettend gaaf geworden! Ze hebben filmpjes gemaakt voor de zelf bedachte uitvindingen met het green screen. Deze kunnen jullie komen bekijken tijdens de tentoonstelling op 5 augustus. 

  Tussendoor hebben ze nog maskers en robots gemaakt en ze vonden het een hele leuke dag! Vrijdag zullen we de uitvinden gaan knutselen. 

  klik voor details
  /upload/5311.IMG_7095.JPG
  klik voor details
 • dag 4 Fellenoord

  Vandaag zijn we begonnen met het knutselen van onze uitvindingen. Deze hadden ze bedacht en ontworpen in de ontdekfabriek. We hebben een begin gemaakt en maken ze volgende week dinsdag verder af. In de middag hebben we 10 tellen in de rimboe gedaan. Dit vonden ze ontzettend leuk. We hebben een lekker ijsje gegeten om de dag af te suiten, weer een fijne dag!

  klik voor details
  /upload/5346.haaaaai.png
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2021