• Zomerschool Vlokhoven

  (3 stemmen)
  klik voor details
  /upload/2205.zomer.jpg
  klik voor details
   
 • Vlokhoven dag 6 beestenbende

  Vandaag hebben we weer geluisterd naar het verhaal van de beestenbende. Het ging over kat die niet in bad wilde. Daarom hadden leeuw en aap een douchecabine gebouwd. Hier hadden wij ook een hele gave douche installatie  gebouwd. Ze hebben er met veel plezier mee gespeeld!! Samen hebben we het nog gehad over drijven en zinken, licht en zwaar en de verschillende materialen. Vandaag mochten ze met drijven en zinken, bellenblaas en ijsklontjes spelen. Helaas was het al de laatste dag, de tijd is snel gegaan.. Op het einde hebben hebben ze nog een mooi Zomerschool diploma ontvangen omdat ze zo goed hun best hebben gedaan! Het was een hele fijne tijd. 

  klik voor details
  /upload/5417.image.jpeg
  klik voor details
 • Vlokhoven beestenbende dag 1

  De meeste kinderen vonden het spannend bij binnenkomst. Met een spel stelden ze zich voor. De kinderen vonden het verhaal  over de beestenbende leuk en deden goed mee. Ze wilden graag bij de beestenbende horen en daarvoor moesten ze allemaal een masker maken. Het moest een masker van een dier worden, die we donderdag gaan versieren. Nadat we fruit hadden gegeten en sap hadden gedronken hebben ze het masker en een tekening gemaakt. Ze hebben nog in de speelhoeken gespeeld en daarna zijn ze lekker naar buiten gegaan om op de fietsjes te rijden en bij de grotere kinderen te kijken. De tijd vloog om en voor we het wisten kwamen de mama's en papa's de kinderen weer ophalen. De kinderen vonden het leuk en staken allemaal hun duimpjes omhoog dat ze het leuk habben gehad.

  klik voor details
  /upload/5238.IMG_6886.JPG
  klik voor details
 • Vlokhoven Beestenbende dag 2

  Vanmorgen hadden we hulp gekregen van een aantal nieuwe kinderen die ook lid wilden worden van de beestenbende. We hebben eerst een spel met een bal gedaan om elkaar te leren kennen. Daarna zijn de nieuwe kinderen hun masker gaan maken. Iedereen heeft zijn of haar masker geverfd. Nadat wij fruit hadden gegeten en sap gedronken gingen wij lekker buiten spelen. Toen het tijd was om weer naar binnen te gaan mochten de kinderen hun  masker versieren. Het zijn prachtige dierenmaskers geworden en na de groepsfoto was het weer tijd om afscheid te nemen en naar huis te gaan.

  klik voor details
  /upload/5252.image1.JPG
  klik voor details
 • Vlokhoven dag 3 Beestenbende

  Vandaag was het thema schaduwen. We hebben het verhaal daarom buiten verteld omdat de zon scheen en we goed de schaduwen konden zien. De kinderen gingen zwaaien, springen en rondjes draaien met hun schaduw. Na het verhaal gingen we binnen kijken hoe je met een zaklamp en gekleurde vellen, gekleurde schaduwen kon maken. Daarbij maakten wij ook van 2 kleuren 1 kleur (bijvoorbeeld blauw en geel werden groen). We hebben 2 donkere hutten gemaakt, hierin konden de kinderen met zaklampen of ander licht spelen. Ook in de bouwhoek en het poppenhuis werd veel gespeeld. Ondertussen mochten de kinderen in groepjes met een diaprojector in het donker schaduwen maken. we hebben besproken waar een schaduw vandaan komt en hoe hij groter of kleiner wordt. We hebben van elk kind de schaduw overgetrokken en deze hebben ze mee nar huis genomen.  Na het fruit en de sap nog even naar buiten en de ochtend was zo om. Tussen de regenbuien door kwamen de ouders hun kinderen weer ophalen en was de dag voorbij. 

  klik voor details
  /upload/5295.IMG_7072.JPG
  klik voor details
 • Vlokhoven 4e dag Beestenbende

  Het verhaal ging vandaag over de kamer van Vogel bij de Beestenbende. Na het verhaal spraken we over de vormen als vierkant, cirkel, ruit, enz. De kinderen moesten in de klas de vormen aanwijzen en ontdekken waar het nog meer in zat. Hierna gingen we in groepjes de lichtridders maken, zodat ze ons konden beschermen tegen de schaduwmonsters. Aan de hand van de vormen maakten ze een ridder, wat wij later op een stok hebben geplakt. Na het fruit eten en sap drinken gingen we lekker buitenspelen. Er werd goed samengespeeld. Toen we weer binnenkwamen, werden de ridders nog afgemaakt en mochten de kinderen in groepen in de donkere hoek bij de diaprojector nog een schimmenspel maken met hun lichtridder. De kinderen vonden dit heel leuk om te doen. Daarna nog even samen praten over de ochtend en dan met papa en mama weer naar huis. Maandag gaan we naar de ontdekfabriek.

  klik voor details
  /upload/5314.FullSizeRender.jpg
  klik voor details
 • Vlokhoven Beestenbende dag 5

  De Zomerschool was vandaag nog leuker dan anders. In plaats van spelen op school, zijn we naar de Ontdekfabriek geweest! Hier zijn we in busjes naartoe gegaan, wat wel een beetje spannend was. Gelukkig was de spanning snel over toen we de film van de Beestenbende gingen kijken. De kinderen hebben ademloos zitten kijken. Na de film hebben we fruit gegeten en ranja gedronken. De rest van de tijd hebben we lekker gespeeld en geknutseld. Sommige kinderen hebben zelfs gevlogen in een vliegtuig, een balancerend beest gemaakt of zijn nat geworden van het spelen met water. Nu alleen donderdag nog en dan is de zomerschool helaas alweer voorbij.

  klik voor details
  /upload/5367.IMG_7256.JPG
  klik voor details
 • Vlokhoven Beestenbende - De Ontdekfabriek

  klik voor details
  {"preview":"","src":"\/upload\/5368.Video.MOV","width":"100%","height":"100%"}
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2021