• 't Karregat Afrika en Zonnewiel

  (0 stemmen)
  klik voor details
  /upload/2204.phpThumb_cache_uitvinders-wedstrijd.nl_src1900e9fa3c12fadeb291d60caab55185_par01ab0e1625c2dbb9d2f5edb356dcf774_dat1500476218.jpg
  klik voor details
   
 • Dag 6

  Vandaag was het alweer de laatste dag voor de kinderen. We begonnen met het vieren van de verjaardag van een jongen uit de groep. We hadden op ons best voor hem gezongen. Hierna deelde hij samen met zijn hulpjes zijn tractatie uit. Deze mochten de kinderen lekker opsmikkelen. 

  Na de verjaaardag gingen we verder werken aan de uitvindingen. Hier hebben ze hard aan gewerkt ook al vonden vele het nog erg lastig.

  In de middag waren we naar buiten gegaan omdat het zonnetje begon te schijnen. Toen ze binnen kwamen genoten ze van een lekker ijsje. Daarna hebben we spelletjes gespeeld en een film gekeken. 

  We hebben genoten van de tijd samen met de kinderen en we gaan ze zeker missen! Anne ziet de kinderen nog die zaterdag naar de ontdekfabriek komen.

  Tot dan!

  klik voor details
  klik voor details
 • Dag 1

  Vandaag zijn we begonnen met de zomerschool.

  De kinderen hebben met elkaar en met ons kennis gemaakt. Dit onder het genot van een lekker glaasje ranja. Daarna zijn we op ons gemak begonnen met het voorlezen van het verhaal over het thema.  Hierna was het al weer tijd voor een kleine pauze met een lekker stukje fruit. Vervolgens zijn we met de kinderen buiten gaan spelen in het lekkere weer. 

  Toen we weer met de kinderen binnen kwamen, zijn we aan de slag gegaan met het maken van een woordspin over het thema. 

  Na de lunch hebben we dit uitgebreid met een knutsel.  Zonnewiel heeft hierbij een zonnetoren gemaakt en de groep Afrika een Shaker. 

  De kinderen gaven aan een leuke dag te hebben gehad op een klein ruzietje na, wat al snel opgelost was. Een leuke opmerking van een jongen was: 'Ik vind het leuk dat ik nieuwe kinderen heb leren kennen.' Zelf hebben we een hele gezellige dag gehad en kijken uit naar de komende weken.  We houden jullie op de hoogte!

  klik voor details
  /upload/5270.WhatsApp Image 2017-07-20 at 19.38.20.jpeg
  klik voor details
 • Dag 2

  De tweede dag van de Zomerschool verliep soepel. We zijn vandaag begonnen met het ophalen van de namen van de kinderen. Dit door het spelletje "Krantenmeppertje"te spelen. De kinderen waren erg enthousiast. Ze kenden de namen dan ook al erg goed. Daarna splisten de twee groepen weer op. Afrika ging vandaag aan de slag met muziekinstrumenten. Zo hebben zij muziekinstrumenten getekend en daarna een xylofoon gemaakt met behulp van potjes en water. Zonnewiel heeft vandaag proefjes gedaan met de eigen gemaakte zonnetoren, een batterij gemaakt en zoutproefjes gedaan. Tussendoor hadden we nog een bootcamp gekregen van een sportleraar. Hierin konden de kinderen hun energie kwijt. Kortom een drukke en gezellige tweede dag.

  klik voor details
  /upload/5283.WhatsApp Image 2017-07-20 at 19.46.25.jpeg
  klik voor details
 • Dag 3

  Vandaag hebben we als start van de dag een weekendkring gehouden. Daarin mochten de kinderen vertellen wat zij in het weekend gedaan hebben.

  Vervolgens splitsten de groepen Afrika en Zonnewiel weer op. Afrika ging vandaag aan de slag met het ontwerpen van een speelgoedvrachtwagen en in de middag hebben zij een Salamander gemaakt van ijzerdraad. 

  Bij zonnewiel was het erg rustig vandaag. Met hulp van de begeleidster heeft de leerling een mooie windmolen geschilderd en in de middag hebben we verschillende proefjes gedaan en een echte windmolen gemaakt.

  klik voor details
  klik voor details
 • Dag 4

  Vandaag zijn we gezellig met z'n allen naar de Ontdekfabriek gegaan. Het was een dag waarin de kinderen hun meest creatieve ideeën kwijt konden. Tussendoor hebben we samen gegeten. We zijn er met taxibusjes heen gegaan. Toen we aankwamen kregen de leerlingen een film over het thema Afrika aan te zien. Daarna mochten zij aan de slag met verschillende workshops. Zo hebben de kinderen o.a. maskers, fietsen, spinners en een film gemaakt. 

  Al met al, was het een dag met nieuwe ervaringen. Volgende week gaan zij hun uitvindingen verder uitbreiden met knutselspullen. 

  klik voor details
  klik voor details
 • Dag 5

  De kinderen hebben vorige week in de Ontdekfabriek allen een uitvinding bedacht en deze getekend. Vandaag gingen de kinderen deze uitvindingen nog verder uitwerken. Zo mochten zij de uitvinding nog bijwerken wanneer zij er nog niet tevreden over waren, of een nieuwe uitvinding tekenen.

  Omdat het buiten lekker weer was hebben we fijn buiten gespeeld, waar zij een lekker ijsje kregen. Het was een rustig maar gezellig dagje.

  klik voor details
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2021