• De Uitvinders algemene info

  De Uitvinders laat kinderen hun affiniteit met techniek ontdekken. Prachtige verhalen en speelfilms nemen hen mee in een avontuur. De avontuurlijke beleving is de inspiratiebron om de wereld van techniek in te stappen.

  In aansprekende lesprogramma’s (we noemen ze liever avonturenpakketten), uitvinderswedstrijden, workshops en evenementen kunnen kinderen zelf ontdekken, zelf creëren en zelf presenteren. Dit zijn de uitgangspunten om kinderen te boeien en te blijven boeien.

  En dat geldt ook voor de leerkrachten, die alle benodigde handvatten krijgen aangereikt en niet technisch onderlegd hoeven te zijn.

  klik voor details
  /upload/50.uitvinderswedstrijd-finale2011-OBS-Bibit.jpg
  klik voor details
 • Kinderen en studenten inspireren

  Kinderen bedenken uitvindingen, geïnspireerd op het verhaal. Tegelijkertijd bouwen studenten en leerlingen van verschillende technische beroepsopleidingen onder begeleiding van ontwerpers samen met bedrijven aan levensechte filmobjecten. Als alle rekwisieten klaar zijn wordt het verhaal verfilmd. De film en de rekwisieten worden gepresenteerd tijdens evenementen waar duizenden schoolkinderen , maar ook overig publiek, een techniekavontuur beleven.

  klik voor details
  /upload/69.wallclimber.jpg
  klik voor details
 • Rekwisieten voor een speelfilm

  Scholen, bedrijven, ontwerpers en kunstenaars bouwen rekwisieten die een belangrijke rol spelen in een avontuurlijke speelfilm met een hoofdrol voor Uitvinders en hun uitvindingen. De Uitvinders verhalen staan symbool voor de eendracht van creatief en technisch talent.

  klik voor details
  /upload/70.filmopnamen3.jpg
  klik voor details
 • Goed opgeleide vakmensen

  De Uitvinders helpt kinderen hun eventuele schroom voor techniek te overwinnen. Ze ontdekken hun affiniteit met techniek en zullen na het beleven van een nieuw Uitvindersavontuur extra gemotiveerd zijn om te kiezen voor een technische opleiding. Bedrijven plukken daar later de vruchten van. Zij kunnen kiezen uit goed opgeleide en gemotiveerde jonge vakmensen.

  klik voor details
  /upload/71.uitlegvliegmachine.jpg
  klik voor details
 • Een avontuur

  ‘De Uitvinders’ is een techniekeducatieproject dat laat zien dat techniek avontuurlijk is. Een avontuur voor en door kinderen.

  klik voor details
  /upload/72.theater2.jpg
  klik voor details
 • Filmpje: wat vinden scholen ervan?

  In dit filmpje komen juffen, meesters en hun leerlingen aan het woord. Zij deden in 2009 mee aan De Uitvinderswedstrijd in Midden-Brabant. Kijk en luister wat zij ervan vonden!

  klik voor details
  {"preview":"","src":"\/upload\/84.video_de_uitvinders.flv","width":"100%","height":"100%"}
  klik voor details

Downloads

 • Flyer met algemene informatie

  Download hier een algemene flyer over De Uitvinders.

Over De Uitvinders

De verhalen van de Uitvinders nemen kinderen en leerkrachten mee in een fantastisch avontuur. Onderzoekend, Ontwerpend en Ondernemend leren waarbij alle 21st century skills aan bod komen.

Contact

Email: info@deuitvinders.com

Tel: 040-7873506


 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2020