• Vlokhoven periode 2 - Beestenbende

  (0 stemmen)
  klik voor details
  /upload/2228.images.jpg
  klik voor details
   
 • Dag 1

  We zijn van start! De kinderen van de beestenbende begonnen met spelen in de hoeken, daarna zijn we met z'n allen in de kring gaan staan en hebben we ons aan elkaar voorgesteld. Dit deden we door door een hoepel heen te stappen en onze naam te zeggen. Daarna gingen we luisteren naar het verhaal van de Beestenbende, over aap, kat, leeuw en vogel, die samen een club hebben. Ook wij zijn lid geworden van die club, we hebben dierenmaskers geknutseld! Na het fruit eten hebben we ook nog in de hoeken en buiten gespeeld. We sloten de dag af in de speelzaal, waar we een tikspelletje speelden. 

  klik voor details
  /upload/5453.IMG_20170810_091342.jpg
  klik voor details
 • Dag 2

  We begonnen de dag met spelen in de hoeken, daarna luisterden we naar het verhaal over de beestenbende. Daarna gingen we ons dierenmasker verder versieren. De kinderen waren erg enthousiast. Toen we klaar waren met ons dierenmasker, zijn we fruit gaan eten. Onder het fruiteten hebben we een spelletje gedaan: 'ik zie, ik zie, wat jij niet ziet...' De kinderen oefenden zo met kleuren. Daarna zijn we van het mooie weer gaan genieten, lekker naar buiten met z'n allen! De kinderen hebben een renwedstrijd gehouden op de nieuwe renbaan. Verder hebben ze touwtje gesprongen, gefietst, muziek geluisterd en met het zand gespeeld. Daarna was het alweer bijna tijd om naar huis te gaan. De kinderen mochten de gemaakte tekeningen en maskers mee naar huis nemen. De ochtend is omgevlogen!

  klik voor details
  /upload/5458.IMG_20170811_121436.jpg
  klik voor details
 • Dag 3

  Vanmorgen hebben wij het verhaal verteld van de beestenbende. Het ging over schaduwmonsters, die geen echte monsters zijn, maar gemaakt worden door het licht. Helaas was het bewolkt en konden we de schaduwen niet buiten laten zien. Met behulp van de diaprojector konden we in de gang, waar het donker was, wel met schaduwen spelen. De kinderen mochten allemaal een dier uitbeelden met hun handen (bv een vogel, krokodil of vlinder). De kinderen moesten ook aan de hand van de schaduw van een voorwerp raden wat het voorwerk was. Met gekleurd plastic konden de kinderen ook zien dat je met 2 kleuren ook 1 kleur kon maken, bv rood en blauw werd paars. Of dat de schaduw groter of kleiner gemaakt kon worden. De kinderen vonden het ook leuk om op de muziek te dansen en zakdoekje leggen te spelen. We hebben van de schaduw van de kinderen een tekening op een groot vel getekend. Voor de kinderen was het niet gemakkelijk om heel stil te blijven staan, maar ze vonden het resultaat wel leuk. Voordat wij het in de gaten hadden, was het weer tijd om naar huis te gaan. De kinderen zijn weer actief geweest.

  klik voor details
  /upload/5497.IMG_20170815_130024.jpg
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2017